Ahlström Voyage -näyttely

Vanhassa pajassa sijaitseva Ahlström Voyage -näyttely kertoo mielenkiintoisella tavalla Ahlström-yhtiöiden historiasta ja suomalaisesta teollisuushistoriasta 170 vuoden ajalta.

Näyttely esittelee muun muassa konserniin kuuluneiden Iittalan, Karhulan ja Riihimäen lasitehtaiden taidelasia, esimerkiksi useita Alvar Aallon suunnittelemia Savoy-maljakon uniikkikappaleita, näyttävän kokoelman Tapio Wirkkalan tuotantoa ja Timo Sarpanevan Orkidean.

Alakerrassa on muun muassa Taina Pailoksen valmistama Noormarkun ruukkialueen pienoismalli, joka havainnollistaa ruukin kokoa ja sen rakennusten suhteita toisiinsa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan myös Ahlströmin suvun eri vaiheisiin ja suomalaiseen säätyläiselämään 1800–1900-luvuilla.
Ahlström Voyage-näyttely on varattavissa ryhmille. Opastettu kierros ryhmille 18,00 €/hlö. Kierroksen kesto on noin 75 minuuttia.

 

Ahlström VoyageAhlström VoyageAhlström VoyageAhlström VoyageAhlström VoyageAhlström VoyageAhlström VoyageAhlström VoyageAhlström VoyageAhlström Voyage