Ruukkikierros

Opastetulla kävelykierroksella tutustutaan Noormarkun ruukin alueeseen ja sen historiaan. Opas esittelee ruukkialueen rakennuksia ulkoa päin ja kertoo myös yhtiön ja Ahlströmin suvun historiasta. Kierroksen kesto on noin 70-90 minuuttia ja se sisältää noin 1,5-2 kilometriä kävelyä. Kierros alkaa Ahlström Voyage-näyttelystä ja sen hinta on ryhmille 18,00 €/hlö.

 

Alvar Aallon jalanjäljillä

Kulttuurikierroksella tutustutaan oppaan johdolla ruukkialueen Aalto-arkkitehtuuriin ja historiaan.
Opastettu kierros kuvaa Ahlströmin ja arkkitehti Alvar Aallon yhteistyötä ja sen pohjalta syntyneitä arkkitehtuurin ja muotoilun suomalaisia mestariteoksia. Kävelykierroksella tutustutaan mm. Villa Maireaan (1938-39), joka suunniteltiin Maire ja Harry Gullichsenin kodiksi. Villa Maireaan pääsee tällä kierroksella tutustumaan vain ulkoa päin.
Vierastalo Vainiolan peruskorjauksen Alvar Aalto suunnitteli vuonna 1942 ja se on vuosikymmenen alussa remontoitu Aallon arkkitehtuuria kunnioittaen. Vainiolassa voi nähdä uniikkeja vanhoja Artek-huonekaluja. Kierroksen aikana kuullaan myös Artekin perustamisesta. Kierroksella vieraillaan Ahlström Voyage-näyttelyssä, jossa mm. Savoy-vaasin prototyypeja sekä alkuperäinen puumuotti. Kierros on kävelykierros ja kävelyä tulee n. 2 km.
Opastettu kierros kestää 75-90 min. Hinta ryhmille 18,00 €/hlö.
Villa Maireaan on mahdollista varata myös opastettu kierros sisätiloissa. Vainiolassa on mahdollisuus majoitukseen.

 

Sotien aikaan Noormarkussa ja Ahlströmillä

Tammikuussa 1918 alkoi tapahtumien ketju, jonka vaikutukset näkyivät Noormarkussa hyvin pitkään. Opastetulla kierroksella perehdytään sisällissodan tapahtumiin, niiden taustoihin ja maamme kahtia jakaneen sodan moninaisiin vaikutuksiin.

Talvi- ja jatkosodan vuosina 1939-1944 Ahlströmin paperitehtaiden tuotanto laski viennin vaikeuduttua, mutta sotatarvikkeiden osuus tuotannosta nousi puolestaan merkittäväksi. Ahlströmin suvun perheitä oli sotavuosina hajallaan: miehiä palvelemassa isänmaata, naisia lottina ja jälkikasvua sotalapsina Ruotsissa. Kaikesta kuitenkin selvittiin.

Kierroksen kesto on n. 75 minuuttia, hinta ryhmille 18,00 €/hlö. Kierros on Ahlström Voyage-näyttelyssä (os. Makkarakosketie 34).
 

Vuosi 1918 – Tapahtumat Noormarkussa ja Ahlströmillä

Sata vuotta sitten 27.1.1918 eli tammisunnuntaina syttyi sisällissota Helsingissä. Jo seuraavana päivänä sota saavutti Noormarkun, kun teiden risteyksiin asettuivat punaisella käsivarsinauhalla varustetut vartijat. Siitä alkoi tapahtumien ketju, jonka vaikutukset näkyivät Noormarkussa hyvin pitkään.

Opastetulla kierroksella perehdytään vuoden 1918 sisällissodan tapahtumiin, niiden taustoihin ja maamme kahtia jakaneen sodan moninaisiin vaikutuksiin sekä yhtiölle että Ahlströmin suvulle. Teemakierroksia järjestetään yleisöopastuksina sekä ryhmille tilauksesta. Kierros on Ahlström Voyage-näyttelyssä ja sen kesto on n. 50-60 minuuttia, hinta ryhmille 18,00 €/hlö.

 

Puutarhakierros

Opastetulla kävelykierroksella tutustutaan ruukin alueen puistoihin ja puutarhoihin ja samalla alueen historiaan. Kierros perehdyttää ruukin maisema-arkkitehtuuriin ja sen rakennuksiin. Kävelyä on n. 2 km.
Kierroksen kesto on 90-120 min. Hinta ryhmille 18,00 €/hlö.

 

Susan Traversin tarina

Susan Travers oli mm. britti, kosmopoliitti, sairaanhoitaja, autonkuljettaja ja muukalaislegioonalainen.
Tule kokemaan Susanin henkeäsalpaava tarina - ja kuule, miten hän liittyy Noormarkkuun.
Esitys kestää noin tunnin, hinta 28,00 €/hlö. Minimihenkilömäärä 20 hlö. Esitys voidaan järjestää Ahlström Voyage-näyttelyssä tai Noormarkun Klubilla show & dinner -tyylisesti.

Varaukset ja lisätietoja p. 050- 518 3677 tai ruukit@a-ahlstrom.fi

 

****

Yleisökierrokset ja muut tulevat tapahtumat löydät täältä.

 

 

RuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierrosRuukkikierros