Ympäristövastuu

Ahlströmin Noormarkun ruukki on saanut kansainvälisen GreenKey -ympäristösertifikaatin keväällä 2020. 
GreenKey-sertifikaatin saanut kohde on sitoutunut henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

Ympäristöarvot ovat yhtiössämme tärkeitä ja pyrimme toimimaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Tiedostamme toiminnastamme aiheutuvat ympäristövaikutukset ja vaadimme myös yhteistyökumppaneiltamme ympäristövastuullisuutta.
Ympäristöpolitiikkamme perustana on säästeliäisyys ja kustannustehokkuus sekä laaja-alainen ennakointi niin tilausten kuin henkilöstöpolitiikan osalta. Vähennämme ympäristöön kohdistuvaa rasitusta käyttämällä vain tarvittavan määrän materiaaleja ja henkilöstön työtunteja.

Tuotamme itse puhdasta ekoenergiaa Makkarakosken vesivoimalaitoksessa, omassa hakelämpölaitoksessa ja aurinkopanelein. Henkilöstöä koulutetaan hotellin ympäristöpolitiikkaan liittyen viisi kertaa vuodessa järjestettävissä osastopalavereissa. Sidosryhmille tiedotetaan ja heitä ohjeistetaan käytännöistä, ajantasainen ympäristölainsäädäntö huomioiden.
Henkilöstö on sitoutunut noudattamaan laatimaamme ympäristöpolitiikkaa ja palveluissamme otetaan ympäristön hyvinvointi ja turvallisuus huomioon.Ympäristöpolitiikassaan Ahlströmin ruukit sitoutuu noudattamaan Suomen lakeja ja asetuksia sekä viranomaisten määräyksiä.

Ruokafilosofiamme rakentuu lähiruoalle. Ruokalistaltamme löytyy monipuolisesti riistaa, joka saadaan yhtiön omista metsistä. Noormarkun ruukissa on oma teurastamo, jossa riista käsitellään. Polku lautaselle on siis todella lyhyt!
Omista metsistä saamme myös sienet ja marjat ja omenapuutarhamme antavat satoa moniin tuotteisiimme. Kasvatamme tuotteissamme käytetyt yrtit itse. Ruukista löydetään myös tryffeleita ja siinä meillä on apuna tryffelikoira Hilla.

 

Ympäristön hyvinvointia edistäviä tavoitteitamme
 • Mahdollisten ympäristöriskien arvioiminen ja poistaminen
 • Henkilökunnan, asiakkaiden ja sidosryhmien aktiivinen osallistaminen ympäristön hyvinvoinnin edistämiseen
 • Liikennöimisen ympäristöystävällisyyden kehittäminen
 • Kiinteistötekniikan kehittäminen ympäristöystävällisemmäksi kiinnittämällä huomioita mm. veden käyttöön, kierrätyksen tehostamiseen, energiankulutukseen sekä palveluiden ekologisuuteen
Turvallisen vierailun toimintamalli
 • Teemme kaikkemme, jotta jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi vieraanamme. Osallistujamäärät ovat mitoitettu voimassaolevien viranomaismääräysten mukaisesti ja ohjaamme asiakkaitamme käyttämään palvelujamme porrastetusti.
 • Toivomme, että vieraamme saapuvat paikalle vain terveinä sekä jokainen huolehtii turvaväleistä sekä käsihygieniasta
 • Tilamme on varustettu käsidesillä
 • Desinfioimme tehostetusti tilojamme sekä kosketuspintoja
Turvalliset kokoukset ja juhlat
 • Meillä on tilaa kokoustaa. Katsomme tarpeenne mukaan sopivan kokoustilan, jotta turvavälit toteutuvat.
 • Taukotarjoilut toimitetaan kokous- ja juhlatilaan sekä lounas on mahdollista saada halutessanne ravintolassa pöytiin tarjoiltuna.
 • Tarjoamme videoneuvottelumahdollisuuden, jotta osa kokoukseen osallistujista tai puhujista voi osallistua etänä.

Lisätietoja myyntipalvelustamme p. 050 518 3677 tai ruukit@a-ahlstrom.fi